Over ons

Marijke de Pater - Johannehoeve paardengeneeskunde

Marijke de Pater

De aantrekkingskracht tot paarden begon op jonge leeftijd en loopt als een rode draad door mijn leven. De opleiding en verzorging van een paard en de band die daarbij ontstaat is iets unieks. Vanuit deze passie ben ik diergeneeskunde gaan studeren.

Afgestudeerd als dierenarts

Begin 2011 ben ik afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Daarna heb ik op verschillende klinieken veel ervaring op mogen doen op het gebied van orthopedie, revalidatie, gynaecologie en de ambulante geneeskunde. Vanuit mijn drive en leergierigheid volg ik veel nascholingen en cursussen op deze gebieden.

Gespecialiseerd als chiropractor

Vanaf 2015 ben ik lid van de ISELP ( International Society of Equine Locomotory Pathology). In 2016 ben ik afgestudeerd aan de FES (focusontheequinespine) als chiropractor voor paarden. Tevens ben ik erkend dierenarts paard. Vanuit mijn ervaring als ruiter vind ik het belangrijk om goed te luisteren naar de klant en een brede visie na te streven.

Emma van Wijk - Johannahoeve Paardengeneeskunde

Emma van Wijk

Al vanaf kinds af aan ben ik te vinden rondom de paarden, wat mijn affiniteit met de diergeneeskunde heeft aangewakkerd. In mijn beleving bestaat diergeneeskunde niet alleen uit werken met het dier, maar is het (samen)werken met de eigenaar net zo belangrijk. Het contact met eigenaren staat daarom bij mij ook hoog in het vaandel.

Afgestudeerd als dierenarts

Begin 2022 ben ik afgestudeerd als dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Direct na mijn afstuderen ben ik bij Johannahoeve Paardengeneeskunde gaan werken. Hier heb ik alle ruimte om mij verder te ontwikkelen op verschillende gebieden, maar voornamelijk in de tandheelkunde.

Certificeren bij de Academy of Equine Dentistry

In februari 2023 ben ik gestart met mijn opleiding bij de Academy of Equine Dentistry in Idaho. De komende jaren zal ik daarmee verder gaan om mij hier te kunnen certificeren.

Breed netwerk met specialisten

Door onze ervaring in de paardenwereld hebben wij een breed netwerk aan specialisten om mee samen te werken. Deze brede visie zorgt voor een efficiëntere totaalaanpak. Ons doel is niet alleen een huidig probleem oplossen, maar om samen te werken aan een gezonder sterker paard om toekomstige problemen voor te zijn.

Impressies van tijdens de consulten

Kreupelheidsonderzoek

U kunt ons bereiken als u op zoek bent naar een paardendierenarts in de omgeving van:

Arnhem  –  Ede  –  Bennekom  –  Lunteren  –  Nijmegen  –  Oosterbeek  –  Renkum  –  Wageningen  –  Wolfheze